Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
4

ZonMw-oproep binnen programma Verpleging en Verzorging

ZonMw heeft een oproep gepubliceerd binnen het programma Verpleging en Verzorging. Het gaat om de oproep 'Projectideeën persoonsgebonden subsidie: talentontwikkeling gepromoveerde verpleegkundigen'.

Het programma Verpleging en Verzorging draagt bij aan de versterking van de professionaliteit van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten en is zo van betekenis voor de aantrekkelijkheid van het beroep en de kwaliteit van zorg. Het versterken van de professionaliteit kan op verschillende manieren. De doelstellingen van dit programma zijn:

  • versterking van de wetenschappelijke onderbouwing van de praktijk;
  • verbetering van de kennisbenutting;
  • doorontwikkeling van goede praktijkvoorbeelden.


Met de nu gepubliceerde oproep wil ZonMw bijdragen aan de verduurzaming van de onderzoeks- en kennisinfrastructuur voor verpleging en verzorging met als resultaat een verdere professionalisering van deze beroepsgroepen. Uiteindelijk leidt de door de projecten opgeleverde toepasbare kennis voor de praktijk tot een betere kwaliteit van de zorg.

Concreet kunnen gepromoveerde verpleegkundigen, die praktijkgericht onderzoek doen in de driehoek van wetenschap, praktijk en onderwijs, een persoonsgebonden subsidie aanvragen. Met deze persoonsgebonden subsidie krijgen zij de kans een eigen onderzoekslijn op te zetten die de hierboven genoemde perspectieven met elkaar verbindt.

Aanvragen kunnen worden ingediend door individuele aanvragers. De aanvrager heeft een verpleegkundige of verplegingswetenschappelijke achtergrond, is maximaal zeven jaar geleden gepromoveerd en heeft ervaring met het doen van verplegingswetenschappelijk onderzoek. De aanvrager is geen hoogleraar en er is nog geen sprake van een eigen onderzoeksgroep waar de aanvrager de coördinatie over heeft. Lectoren en practoren die aan de criteria voldoen, kunnen wel een subsidieaanvraag indienen.

Er mag niet tegelijkertijd al een andere subsidie voor een persoonsgebonden subsidievorm zijn aangevraagd.

De subsidie bedraagt maximaal € 200.000 per project. De looptijd is minimaal drie en maximaal vier jaar, afhankelijk van de arbeidstijd. Bovenop het totale subsidiebedrag moet een bedrag van minimaal 25% in kind/cash bijgedragen worden vanuit de samenwerkingspartners. Het beschikbare budget voor de oproep is € 1,2 miljoen.

Aanvragen kunnen tot en met 27 oktober 2020, 14.00 uur worden ingediend via ProjectNet.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/projectideeen-persoonsgebonden-subsidie-talentontwikkeling-gepromoveerde-verpleegkundigen/

Terug naar overzicht