Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
4

Subsidieoproep programma Humane meetmodellen

De Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) en Topsector Life Sciences & Health (LSH) stellen € 3,2 miljoen beschikbaar voor een oproep voor publiek-private samenwerkingen (PPS) voor de ontwikkeling van humane meetmodellen.

Dit in het kader van het programma Humane meetmodellen. Doel van dit programma is om de ontwikkeling van betere humane meetmodellen voor gezondheids(zorg)onderzoek te versnellen. Zo draagt de SGF bij aan effectieve(re) wetenschap die minder afhankelijk wordt van proefdieronderzoek. Deze doelstellingen sluiten aan bij de ambities van het landelijke Transitietraject Proefdiervrije Innovatie (TPI), onder coördinatie van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

De nu geopende oproep is uitgezet in samenwerking met ZonMw en NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW).

Afhankelijk van het type onderzoek (fundamenteel, industrieel of experimenteel) en de bijdragen van private en publieke partijen binnen het samenwerkingsproject, kan per onderzoek tussen € 500.000 en € 1 miljoen PPS-toeslag worden aangevraagd. Aanvragen kunnen worden ingediend door een consortium bestaande uit minimaal e´e´n onderzoeksorganisatie en minimaal e´e´n private partij.

Onderzoeksideeën kunnen tot en met 5 september 2019 worden aangemeld. Volledige aanvragen kunnen vervolgens tot en met 5 november 2019 (14.00 uur) worden ingediend.

Zie ook: http://www.gezondheidsfondsen.nl/subsidieoproep-programmahumane-meetmodellen/

Terug naar overzicht