Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
4

SCI opent de oproep 'Ruimte voor talent #3'

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (SCI) heeft de nieuwe open oproep Ruimte voor talent #3 gepubliceerd.

In het kader van de oproep roept SCI architecten, ontwerpers en makers uit om een voorstel in te dienen voor een onderzoek, experiment of ontwikkeling van nieuwe kennis in samenwerking met een lab, ontwikkelplek of werkplaats. Met deze oproep wil het fonds ontwerpers in staat stellen om samen met een partner een omgeving te creëren, waarin gezamenlijk experimenteren, het leggen van nieuwe relaties en het delen van kennis centraal staat.

De aanvragende ontwerper/maker/architect heeft de Nederlandse nationaliteit of een praktijk die in Nederland is geregistreerd. De partner moet zijn gevestigd in Nederland. Er mag geen sprake zijn van een reguliere opdrachtrelatie tussen de partijen.

Voorwaarde voor ondersteuning is dat er sprake is van een nieuwe samenwerking tussen een ontwerper en een partner die inhoudelijk bijdraagt en het project faciliteert. Afhankelijk van het project kan de samenwerking uiteenlopend van vorm zijn. Te denken valt aan een (materiaal)onderzoek binnen een lab, een residentie bij een kennisinstelling, een bijzondere samenwerking met een ontwikkelplek of juist een experimenteel onderzoek met een partner uit industrie of bedrijfsleven.

De maximale bijdrage per project is € 25.000. Deze subsidie is opgedeeld in twee delen: € 15.000 is gereserveerd voor de ontwerper en € 10.000 voor de faciliteiten en kennis van de partner. Er is een budget van € 250.000 beschikbaar.

Aanvragen kunnen tot en met 11 september 2019 worden ingediend via de online aanvraagomgeving van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Zie ook: https://stimuleringsfonds.nl/nl/actueel/nieuws/open_oproep_ruimte_voor_talent_3/

Terug naar overzicht