Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
4

Brabant trekt bijna € 4,4 miljoen uit voor monumenten en molens

De provincie Noord-Brabant investeert het komende jaar bijna € 4,4 miljoen in de restauratie van monumenten en onderhoud van molens. Dit zal gebeuren via de Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant 2016 (CENB2016).

Restauratie rijksmonumenten
Het grootste gedeelte van het budget (€ 4 miljoen, inclusief € 2 miljoen rijkssubsidie) is voor het restaureren van rijksmonumenten. Dit bedrag is bestemd voor de sobere en doelmatige instandhouding van het casco van monumenten.

De subsidie is bedoeld voor monumenten die passen binnen één van de verhaallijnen van het provinciale erfgoedbeleid: religieus erfgoed, militair erfgoed, industrieel erfgoed en kastelen en landgoederen.

Dit onderdeel van de subsidieregeling wordt op 1 oktober 2019 opengesteld voor het indienen van subsidieverzoeken. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Instandhouding molens
Daarnaast investeert de provincie € 380.000 in het onderhoud van molens. Dit onderdeel van de subsidieregeling wordt namens de provincie uitgevoerd door Monumentenwacht Noord-Brabant, en wordt ook op 1 oktober 2019 opengesteld.

Zie ook: https://www.brabant.nl/actueel/nieuws/2019/juli/brabant-investeert-ruim-4-miljoen-in-monumenten

Terug naar overzicht