Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
4

Vredeman de Vries Prijs weer opengesteld

Op 29 november 2013 zal de provincie Fryslân voor de zevende keer de Vredeman de Vries Prijs uitreiken. Ontwerpers en vormgevers kunnen zich tot en met 1 september 2013 aanmelden voor deze prijs.

De prijs wordt uitgereikt als erkenning voor het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen een opdrachtgever en een ontwerper. Daarbij staat het ontwerpproces, de toegevoegde waarde en relevantie voor de samenleving centraal. De provincie hoopt met deze prijs een impuls te geven aan de ontwikkeling en de belangstelling voor vormgeving in Fryslân. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt: het ene jaar voor architectuur en het andere jaar voor vormgeving. Alle voorkomende disciplines van ontwerpen en vormgeving kunnen in aanmerking komen voor de vormgevingsprijs 2013. Het gaat om gerealiseerde ontwerpen die zijn ontstaan vanuit een opdracht of zijn gemaakt op eigen initiatief van de ontwerper.

Het winnende team, bestaande uit de ontwerper en opdrachtgever, ontvangt een bedrag van € 5.000 en een oorkonde. Daarnaast zijn vijf bedragen van € 500 per combinatie beschikbaar voor eervolle vermeldingen.
De organisatie van de vormgevingsprijs is door Gedeputeerde Staten van Fryslân overgedragen aan Keunstwurk.

Terug naar overzicht