Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
4

Voucherregeling ZonMw-programma 'Juiste Zorg Op de Juiste Plek' open

De voucherregeling van het ZonMw-programma 'Juiste Zorg Op de Juiste Plek' (JZOJP) is geopend.

Met een voucher kunnen regionale samenwerkingsverbanden expertise inhuren voor het verzamelen van data en het daarmee in kaart brengen van de stand van zaken en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn in de regio. Op basis van dit regiobeeld kunnen zij hun aanbod aan zorg, welzijn en ondersteuning verder ontwikkelen en nog beter aan laten sluiten op behoeftes van de mensen in de regio.

Zorg voorkomen, verplaatsen en vervangen. Dat is de essentie van het ZonMw-programma 'Juiste Zorg Op de Juiste Plek'. Samen de zorg echt veranderen. Onnodig dure of overbodige zorg voorkomen. Zorg verplaatsen naar dichter bij mensen thuis, in hun eigen vertrouwde leefomgeving. En zorg vervangen door nieuwe en andere vormen van zorg. Het programma is er voor startende en bestaande regionale samenwerkingsverbanden die mensen goed op elkaar afgestemde zorg, ondersteuning en welzijn (willen gaan) bieden. Het programma bestaat uit vier instrumenten: drie impulsen en de voucherregeling.

Voucherregeling
Van 4 juni tot en met 9 juli 2019 (14.00 uur) kunnen vouchers aangevraagd worden. Met een voucher kunnen regionale samenwerkingsverbanden expertise inhuren voor het verzamelen van data en het daarmee in kaart brengen van de sociale en gezondheidssituatie van de bewoners van hun regio.

De subsidie die met een voucher kan worden aangevraagd, bedraagt maximaal € 10.000 en heeft een looptijd van maximaal negen maanden. Een samenwerkingsverband kan maximaal twee keer een voucher aanvragen, bijvoorbeeld één voor expertise en één voor datalevering en -bewerking.

Na de zomer zal de regeling, mogelijk in aangepaste vorm, weer opengesteld worden.

Kijk voor meer informatie op: https://www.zonmw.nl/nl/actueel/nieuws/detail/item/vouchers-juiste-zorg-op-de-juiste-plek-beschikbaar/

Terug naar overzicht