Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
4

Prijsvraag voor technische innovatie ter verhoging voedselproductie in kas

De wereldbevolking neemt in rap tempo toe en daarmee ook de vraag naar voldoende en gezond voedsel. Maar hoe zorgen we voor een nog efficiëntere voedselproductie in de kas om aan deze groeiende vraag naar voedsel te voldoen?

Met deze vraag daagt de topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) Nederlandse startups en scale-ups uit in de Challenge Topsector T&U Innovation Prize. De prijsvraag is gericht op de ontwikkeling van een technische innovatie die ervoor zorgt dat de voedselproductie in de kas toeneemt met de laagste input aan bijvoorbeeld water en energie.

De winnende inzending wint onderzoeksbudget bij Wageningen Research ter waarde van € 25.000, om zijn innovatie ook echt te gaan realiseren. Daarnaast krijgt de winnaar begeleiding op maat van een TU-innovatie-makelaar (20 uur ter waarde van € 2500), die kan helpen bij onder andere de ontwikkeling van een businessplan, het vinden van de juiste partners en het opbouwen van een netwerk in de tuinbouwsector.

Startups en scale-ups kunnen zich tot 15 september 2019 aanmelden. Een deskundige jury buigt zich over de inzendingen en maakt een selectie van de startups en scale-ups die hun idee voor een jury mogen pitchen. De winnaar wordt in november 2019 bekendgemaakt.

Kijk voor meer informatie op: https://topsectortu.nl/nl/challenge-van-topsector-tu-‘verhoog-met-techniek-de-voedselproductie-de-kas’

Terug naar overzicht