Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
4

Nieuwe staatssteunrichtsnoeren voor regionale ontwikkeling

Op 19 juni 2013 presenteert de Europese Commissie nieuwe staatssteunrichtsnoeren. De aangepaste richtsnoeren richten zich op de gebieden in de Europese Unie die de steun het hardst nodig hebben, zowel vanuit nationaal als Europees perspectief gezien.
 
In deze nieuwe richtsnoeren zijn de criteria opgenomen waaraan een gebied moet voldoen om in aanmerking te komen voor regionale steun. Het sociaaleconomische peil in een gebied moet onder die van het EU- en het landelijk gemiddelde liggen. Op dit moment is nog niet duidelijk of decentrale overheden in Nederland ook gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die de richtsnoeren bieden. Dit hangt af van de eventuele verlenging/aanpassing van de regionale steunkaart.

Decentrale overheden die op de, door de Europese Commissie vastgestelde regionale steunkaart staan, kunnen achterstandsregio’s steun geven ter bevordering van de economische ontwikkeling. De steun kan worden toegekend in de vorm van investeringssteun of exploitatiesteun aan ondernemingen in de achterstandsregio’s.

Terug naar overzicht