Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
4

Utrecht steunt programmering talentvolle cultuurmakers

Met deze nieuwe regeling wil de provincie culturele presentatie instellingen stimuleren om talentvolle makers te programmeren. Ook wil de provincie de samenwerking tussen instellingen en makers initiëren of verbeteren. Dit alles met als doel het makersklimaat te versterken en daarmee de doorstart en het herstel van de culturele sector na corona op provinciaal niveau te bevorderen.

Subsidie kan worden aangevraagd door presentatie instellingen in de provincie Utrecht, ten behoeve van de programmering van talentvolle makers. Een presentatie instelling betreft een culturele instelling met een presenterende functie die makers betaalt voor hun activiteit zoals (film)theaters, (pop)podia, kunstencentra, broedplaatsen, productiehuizen, bibliotheken, musea en festivals.

Onder talententvolle makers worden talenten verstaan die geen meerjarige subsidie van overheden of fondsen ontvangen, en die na hun opleiding of als autodidacte maker op professioneel niveau artistieke producties realiseren. Hiermee ontwikkelen zij hun talent en worden zij in staat gesteld naar een zelfstandige beroepspraktijk in de kunst- en cultuursector te groeien.

Subsidie kan worden aangevraagd voor activiteiten zoals voorstellingen, tentoonstellingen en projecten van talentvolle makers die bijdragen aan het versterken van het makersklimaat in de provincie Utrecht en daarmee de doorstart en het herstel van de cultuursector na corona bevorderen. De uitvoering van de activiteit of activiteiten waarvoor subsidie wordt aangevraagd moet zijn gestart tussen 1 mei 2022 en 30 april 2023 en plaatsvinden binnen de provincie Utrecht.

De subsidie bedraagt minimaal € 3000 en maximaal € 20.000 per aanvraag.

Aanvragen kunnen tot en met 30 september 2022 (23:59 uur) digitaal worden ingediend via het subsidieportaal van de provincie Utrecht. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.  Het subsidieplafond voor 2022 bedraagt € 450.000, waarvan maximaal € 350.000 voor aanvragers uit de gemeenten Utrecht of Amersfoort, en minimaal € 100.000 voor aanvragers uit de overige Utrechtse gemeenten.

Terug naar overzicht