Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
4

Subsidieregeling voor transitie Brabantse landbouw gewijzigd

Met de nu gepubliceerde zestiende wijziging van de regeling wordt onder andere de naam van de regeling gewijzigd in Subsidieregeling transitie landbouw Noord-Brabant. Reden daarvoor is dat in de regeling inmiddels ook al onderwerpen samenkomen (kavelruil, inspiratiebedrijven) die niet strikt beperkt zijn tot de sector veehouderij, maar eveneens van toepassing zijn op andere landbouwsectoren.

Nieuwe paragraaf 4 'Investeren in dierenwelzijn vleeskuikens'
Daarnaast wordt de oude paragraaf 4 van de regeling 'Investeren in dierenwelzijn', waarmee veehouders werden gestimuleerd om over te stappen naar een diervriendelijker manier van produceren, vervangen door de nieuwe paragraaf 4 'Investeren in dierenwelzijn vleeskuikens'. Met behulp van deze nieuwe paragraaf wil de provincie vleeskuikenhouderijen stimuleren over te stappen naar een diervriendelijker manier van produceren.

Subsidie kan worden aangevraagd voor projecten gericht op het realiseren van extra staloppervlak van een dierenverblijf ten behoeve van een Beter Leven Keurmerk, zonder uitbreiding van het aantal vleeskuikens. De subsidie bedraagt € 7,50 per vierkante meter extra staloppervlak, tot een maximum van in totaal € 15.000.

Aanvragen kunnen tot en met 30 december 2022 worden ingediend. Het beschikbare budget bedraagt € 250.000. Dit bedrag wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Meer geld voor paragraaf 5 'Brabantse biodiversiteitsmonitor melkveehouderij'
Ten slotte is bij paragraaf 5 'Brabantse biodiversiteitsmonitor melkveehouderij' zowel het maximaal aan te vragen bedrag als het subsidieplafond verhoogd van € 1.300.000 naar € 1.550.000.

Op basis van deze paragraaf kan van 1 juni tot en met 1 september 2022 subsidie worden aangevraagd voor innovatieprojecten met betrekking tot de ontwikkeling van een Brabantse biodiversiteitsmonitor voor melkveehouders.

Terug naar overzicht