Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
4

Officiële publicatie Friese regeling natuurvriendelijk isoleren

Het doel van de regeling is bevorderen dat de Friese gemeenten een soortenmanagementplan opstellen en alternatieve verblijfsplaatsen realiseren voor beschermde gebouwbewonende soorten als vleermuizen en huiszwaluwen.

Subsidie kan worden aangevraagd door gemeenten in de provincie Fryslân. Subsidie kan worden aangevraagd:

  • a. ten behoeve van activiteiten die gericht zijn op het voorbereiden, opstellen, implementeren, uitvoeren of monitoren van soortenmanagementplannen die ten minste het stedelijk gebied van de gemeente beslaan, op een manier die naar het oordeel van het college bijdraagt aan een doelmatige versnelling van de isolatie van gebouwen;
  • b. ten behoeve van activiteiten voor het realiseren van alternatieve verblijfplaatsen.

Het beschikbare budget voor de regeling is € 1.878.193,80 (waarvan € 1.556.107 voor activiteiten als bedoeld onder a en € 332.086,80 voor activiteiten als bedoeld onder b). De subsidie bedraagt 100% van de subsidiabele kosten. Voor wat betreft de activiteiten als bedoeld onder a geldt een subsidiehoogte tot een maximum per gemeente zoals genoemd in bijlage I van deze regeling.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij de provincie Fryslân. Een aanvraag voor subsidie als bedoeld onder a kan worden ingediend van 5 april 2024 tot en met 30 juni 2025. Een aanvraag voor subsidie als bedoeld onder b kan worden ingediend van 5 april 2024 tot en met 30 juni 2027. Subsidie wordt verdeeld op volgorde van datum van binnenkomst van de aanvragen.

Terug naar overzicht