Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
4

Subsidie voor duurzame ontwikkeling van visserijgebieden in 2014

Tussen 2010 en 2013 is de subsidiemodule voor projecten, gericht op een duurzame ontwikkeling van de zes Nederlandse visserijgebieden diverse keren opengesteld. De budgetten voor deze gebieden waren gebaseerd op de financiële kaders uit het Operationeel Programma van Nederland. De cofinanciering van het Europese budget door nationale budgetten is volledig door de provincies opgebracht. Voor Zeeland en Noord-Holland zijn deze budgetten nog niet volledig uitgeput. Daarom wordt de regeling voor deze twee provincies nogmaals opengesteld.

Er is subsidie beschikbaar voor de visserijgebieden Texel, Wieringen, Den Helder, Enkhuizen, Edam-Volendam, Wieringermeer en Andijk in Noord-Holland en voor Zierikzee, Bruinisse, Colijnsplaat, Yerseke, Tholen, Arnemuiden, Vlissingen en Breskens in Zeeland.  

Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 tot en met 28 mei 2014. Er is voor deze periode in totaal € 731.000 beschikbaar, waarvan € 185.000 voor Noord-Holland en € 546.000 voor Zeeland. De subsidie is bedoeld voor lokale initiatieven op het gebied van werkgelegenheid, versterking van de concurrentiekracht van plaatselijke economieën en versterking van de sociaal culturele identiteit van vissersdorpen.

Terug naar overzicht