Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
4

Vierde tender IPC-projecten opent 1 mei

Minister Kamp van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft de openstelling voor de vierde tender van de Subsidieregeling Innovatieprestatiecontracten (IPC) gepubliceerd. Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 mei tot en met 20 juni 2013. Het budget voor de tender bedraagt € 7 miljoen.

Het voor de derde tender geldende criterium dat het project moet aansluiten bij de topsectoren is vervallen. Voor de aansluiting van het MKB bij de topsectoren is de regeling MKB innovatiestimulering in de Topsectoren (MIT) opengesteld. Ondernemers kunnen van beide subsidieregelingen gebruik maken. Daarnaast zijn de kosten die voor subsidie in aanmerking komen aangescherpt. Kosten van een verkennend voortraject worden expliciet uitgesloten. Ook de kosten van implementatie van de ontwikkelde innovatie zijn uitgesloten.

Het IPC is een basisinstrument om het innovatief vermogen van het MKB te stimuleren. Van belang daarbij is de samenwerking en kennisoverdracht tussen een groep MKB-bedrijven die gezamenlijk een meerjarig innovatietraject uitvoeren.

Terug naar overzicht