Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
4

Vanaf 19 maart MIT R&D-openstelling voor AI-projecten

De tender R&D-samenwerkingsprojecten op het thema AI is gericht op mkb'ers die samenwerken om producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of te vernieuwen die bijdragen aan de ontwikkeling van de digitale sleuteltechnologie AI. De tender is onderdeel van het AiNed-programma van het Nationaal Groeifonds.

Bij de MIT-regeling zijn er landelijke budgetten en/of budgetten per regio. Dit verschilt per MIT-instrument. Voor R&D-samenwerkingsprojecten AI is alléén landelijk budget beschikbaar. Voor het thema AI kan subsidie worden aangevraagd voor een klein of een groot samenwerkingsproject. De algemene voorwaarden zijn gelijk aan de generieke voorwaarden voor MIT R&D-samenwerkingsprojecten, aldus RVO.

Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet een project wel passen binnen het subthema Artificiële Intelligentie van de digitale Sleuteltechnologie. Dit houdt het volgende in:

  • het project draagt bij aan de ontwikkeling en inzet van generatieve AI door 'machine learning';
  • het project bevat een aanpak die oog heeft voor betrouwbare en mensgerichte AI;
  • het project biedt een aantoonbaar nieuwe oplossing voor één of meerdere toepassingsgebieden van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC). De NL AIC is een samenwerkingsverband dat gericht is op het ontwikkelen van kennis en innovatie over AI.

Kijk voor meer informatie op: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/mit/rd-samenwerkingsprojecten-ai

Terug naar overzicht