Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
4

ReumaNederland publiceert thematische oproep 2024

Onderzoeksvoorstellen die binnen deze call kunnen worden ingediend richten zich bijvoorbeeld op:

  • verbetering van zorg door betrekken patiëntenperspectief;
  • verbetering van zorg door predictiemodellen;
  • integratie en analyse van big data;
  • holistische aanpak van behandeling.

Een aanvraag ligt in het verlengde van minimaal één van de ambities van ReumaNederland: reuma een niet-chronische, omkeerbare aandoening maken en/of het realiseren van precisie (persoonsgerichte) geneeskunde voor mensen met reuma op vier terreinen: preventie, predictie, personalisatie en participatie. Alle voorstellen dienen opschaalbaar te zijn en zich te richten op een wezenlijke bijdrage aan de juiste behandeling voor de juiste patiënt op het juiste moment.

De call biedt veel vrijheid, dit betekent dat naast vrije themakeuze binnen de hiervoor genoemde ambities, gekozen kan worden uit de gehele keten van onderzoek, van fundamenteel (inclusief serendipity) tot en met klinisch onderzoek met borging van resultaten in richtlijnen en beschikbaarheid voor alle mensen met reuma in Nederland. De aanvraag is gericht op vernieuwing en ligt dus in het verlengde van de huidige state-of-the-art. Samenwerking is verplicht. Te denken valt aan interdisciplinaire, transdisciplinaire of internationale samenwerking. Daarnaast is samenwerking met ervaringsdeskundigen verplicht.

Aanvragen kunnen worden ingediend door gepromoveerde onderzoekers die werkzaam zijn in het reumaveld (of willen toetreden tot het reumaveld). De aanvrager moet werkzaam zijn binnen een Nederlandse onderzoeksorganisatie, of vanaf honorering in dienst komen bij de beoogde Nederlandse onderzoeksorganisatie. Een aanvrager mag maximaal één aanvraag indienen als hoofdaanvrager.

Voor de oproep is een budget van € 1,5 miljoen beschikbaar. De subsidie bedraagt maximaal € 500.000 per project. De deadline voor het indienen van een vooraanvraag is 1 mei 2024. De deadline voor het indienen van een volledig uitgewerkt wetenschappelijk onderzoeksvoorstel is 1 augustus 2024.

Terug naar overzicht