Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
4

Innovatiebudget Digitale Overheid open voor aanmeldingen

Het hoeft niet enkel te gaan om nieuwe technologie, ook organisatieverandering kan innovatief zijn. Of het in een andere context toepassen van technieken. Het initiatief moet een positief effect hebben op hoe burgers en ondernemers de digitale overheidsdienstverlening ervaren. Indien het project succesvol is, moet het breed inzetbaar zijn. Op die manier draagt het bij aan de ontwikkeling van de digitale overheid en de Generieke Digitale Infrastructuur. Geselecteerde initiatieven krijgen niet alleen financiële ondersteuning, maar ook publiciteit en eventueel inhoudelijk advies vanuit BZK.

Uiteraard zijn er criteria verbonden aan het innovatiebudget. Deze staan in lijn met de prioriteiten die zijn beschreven in de Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren. Zo moeten indieners samenwerken met andere (overheids)organisaties om te komen tot integrale dienstverlening. De projecten moeten open source worden opgeleverd en de jury kijkt naar de mate waarin de gebruiker centraal staat.

Het innovatiebudget is aan te vragen door alle Nederlandse overheden. Dus zowel provincies, gemeenten, waterschappen, ministeries en uitvoeringsorganisaties. Voor provincies en gemeenten worden de uitkeringen in het kader van het innovatiebudget verstrekt vanuit de Regeling specifieke uitkering verbetering digitale dienstverlening (SPUK-DD). Deze regeling biedt de juridische grondslag voor het door BZK uitkeren van het Innovatiebudget Digitale Overheid aan provincies en gemeenten.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.digitaleoverheid.nl/overzicht-van-alle-onderwerpen/innovatie/innovatiebudget/ en https://www.digitaleoverheid.nl/overzicht-van-alle-onderwerpen/innovatie/innovatiebudget/selectieproces/

Terug naar overzicht