Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
4

Consultatie subsidie private laadinfrastructuur e-voertuigen

De paragraaf 2.3 heeft tot doel het stimuleren van investeringen gericht op versnelling van de uitrol van private laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen.

Subsidie kan worden aangevraagd door een onderneming die staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, met een vestiging in Nederland. Ook samenwerkingsverbanden van dergelijke ondernemingen komen in aanmerking.

Subsidie kan worden aangevraagd voor:

  • advisering door een bij de Kamer van Koophandel ingeschreven adviseur over de realisatie van private laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen die niet te allen tijde voor het publiek toegankelijk is; of
  • investeringen in de aanleg van private laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen die niet te allen tijde voor het publiek toegankelijk is.

De subsidie voor advisering bedraagt 50% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 3500. De subsidie per aanvrager (of indien meerdere aanvragers tot dezelfde groep behoren, per groep) bedraagt maximaal € 10.000 per kalenderjaar. De subsidie voor investeringen in de aanleg is afhankelijk van het vermogen van het aan te leggen laadstation en loopt voor grote ondernemingen uiteen van € 452 tot € 60.000 per laadstation en voor mkb-ondernemingen van € 904 tot € 120.000 per laadstation. De totale subsidie per aanvrager op basis van deze paragraaf is maximaal € 350.000 per kalenderjaar.

In het kader van de consultatie kunnen geïnteresseerden tot en met 1 april 2024 reageren op alle onderdelen van de voorgestelde paragraaf 2.3.

Kijk voor meer informatie op: https://www.internetconsultatie.nl/subsidieregeling_private_laadinfrastructuur/b1

Over de regeling
Het doel van de Tijdelijke subsidieregeling zero-emissie mobiliteit is het stimuleren van activiteiten gericht op investeringen in laad- en tankinfrastructuur en emissievrije voertuigen ten behoeve van de overstap naar emissievrije voertuigen, teneinde de emissie van CO2 en luchtverontreinigende stoffen te verminderen.

Terug naar overzicht