Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
4

ZonMw publiceert oproep voor onderzoek naar schulden- en armoedeproblematiek

De NWA Call for proposals Schulden en armoede roept kennisinstellingen, gemeenten en andere partijen op om deel te nemen aan onderzoeks- en implementatieprojecten rond Schulden en armoede. Rond drie thema’s worden interdisciplinaire consortia gevormd die vervolgens een subsidieaanvraag indienen.

De drie thema's zijn:

  • Thema 1: Leven in armoede en sociale uitsluiting
  • Thema 2: Verborgen armoede bij diverse groepen
  • Thema 3: Evaluatie- en effectiviteitsonderzoek naar integrale en samenlopende interventies

In de subsidieaanvragen dienen verschillende werkpakketten te worden opgenomen. De werkpakketten kunnen zich richten op specifieke sub-thema’s binnen het overkoepelende thema of kunnen gericht zijn op een type onderzoek (van fundamenteel tot praktijkgericht). Belangrijk is wel dat tussen de werkpakketten de nodige verbindingen worden gelegd zodat ze elkaar kunnen aanvullen en versterken en er voldoende aandacht is voor synthese over alle werkpakketten heen. Meer informatie vindt u in de call for proposals

 

Het budget voor deze oproep bedraagt € 3 miljoen. De subsidie voor thema 1 is maximaal € 960.000 (1 project), voor thema 2 maximaal € 720.000 (1 project) en voor thema 3 maximaal € 1.120.000 (1 tot 2 projecten). 

 

Voor deze call for proposals is er eerst een selectieronde waarbij belangstellenden (gemeenten, kennisinstellingen en andere geïnteresseerde maatschappelijke partijen) hun interesse kenbaar maken via een motivatiebrief. U kunt het format voor de motivatiebrief opvragen via vakkundigahwerk@zonmw.nl. Dit kan tot 23 april 2019.

Terug naar overzicht