Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
4

Aanvullende bekostiging techniekonderwijs ook voor vso

Minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media heeft een wijziging gepubliceerd voor een tweetal subsidieregelingen die het techniekonderwijs moeten versterken. Voor de Regeling aanvullende bekostiging technisch vmbo 2018-2019 komen nu naast leerlingen uit het reguliere vmbo, ook leerlingen uit het vso in aanmerking voor subsidie. In de Subsidieregeling sterk techniekonderwijs 2020-2023 is ter verduidelijking het subsidiebedrag voor leerlingen uit de gemengde leerweg opgenomen.

Vso-scholen komen in aanmerking voor aanvullende bekostiging op basis van het aantal leerlingen dat onderwijs volgt in het uitstroomprofiel vervolgonderwijs binnen het vmbo op één van de drie technische profielen (Produceren, Installeren en Energie; Bouwen, Wonen en Interieur; Mobiliteit en Transport). Omdat de gegevens over het aantal leerlingen niet eenduidig herleidbaar zijn uit BRON, is ervoor gekozen om deze aanvullende bekostiging niet ambtshalve toe te kennen, maar op basis van een aanvraag vanuit de school met het aantal technische leerlingen. De aanvraag voor de kalenderjaren 2018 en 2019 kan worden ingediend tot en met 1 mei 2019 via http://www.duo.nl/

 

In de Subsidieregeling sterk techniekonderwijs 2020-2023 is opgenomen dat voor de berekening van het maximale subsidiebedrag dat door een regio kan worden aangevraagd, het aantal techniekleerlingen in de gemengde leerweg van het vmbo voor de helft van het bedrag meetelt dat voor de techniekleerlingen in de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg wordt gehanteerd. De bedragen zijn respectievelijk € 7.947,50 en € 15.895.

Terug naar overzicht