Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
4

Negen projecten van start in Fonds Life Sciences and Health for Development

Begin dit jaar zijn vanuit het Fonds Life Sciences and Health for Development (LS&H4D) negen projecten van start gegaan. De projecten beogen de gezondheidsstatus te verhogen van de armere bevolkingsgroepen in ontwikkelingslanden met innovatieve gezondheidstechnologieën. De innovatieve technologieën zijn gericht op preventie, diagnostiek en behandeling van aandoeningen die gerelateerd zijn aan armoede en aan Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten (SRGR).
In totaal waren er 16 aanvragen ingediend, waarvan er uiteindelijk 9 zijn toegekend voor een totaal bedrag van € 1.887.305. De toegekende aanvragen bestaan uit verschillende projecten: 5 proofs of concept , 2 haalbaarheidsstudies, 1 demonstratieproject en 1 proof of principle. De onderwerpen van de projecten lopen uiteen, van het ontwikkelen en testen van apparatuur voor het opsporen van aan zwangerschap gerelateerde aandoeningen tot het opzetten van een e-healthplatform voor ziekenhuizen en gezondheidscentra.
Het Fonds LS&H4D biedt subsidie aan samenwerkingsverbanden van bedrijven, maatschappelijke organisaties en kennisinstituten in Nederland en ontwikkelingslanden om business cases te ontwikkelen, bijvoorbeeld middels haalbaarheidsonderzoek, prototypes of demonstratieprojecten. Met deze business cases kunnen investeringen worden binnengehaald van financiële instellingen zoals de Wereldbank, Gates Foundation, Clinton Health Access Initiative.

Terug naar overzicht