Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
4

Impulsplan Wonen Gelderland voorlopig afgesloten

De provincie Gelderland heeft de regeling Impulsplan wonen tot voorlopig afgesloten. Er zullen geen investerings- en procesbijdragen meer worden verstrekt. Provinciale Staten besloten in december 2014 al geen geld meer aan het impulsplan toe te voegen. Het nog beschikbare budget is inmiddels uitgeput. In totaal hebben 86 projecten een investeringsbijdrage ontvangen, voor een totaalbedrag van € 35 miljoen. Aan procesondersteuning werd voor € 2 miljoen toegekend. Op de website is te zien welke projecten een bijdrage hebben ontvangen.
Mogelijkheden voor een nieuw impulsplan wonen worden momenteel onderzocht. Na de verkiezingen bepalen de nieuwe Provinciale Staten, hoe dit er uit zal komen te zien. De verwachting is dat dit in juli 2015 gebeurd.

Het Impulsplan Wonen draagt met een relatief kleine investeringsbijdrage bij aan een snelle uitvoering van binnenstedelijke projecten bij transformatie en herbestemming. De probleemgebieden in steden en dorpen kunnen zo versneld worden aangepakt en geven tevens de werkgelegenheid een impuls.

Terug naar overzicht