Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
4

Friesland komt met vestigingsregeling voor bedrijven

Bedrijven buiten Friesland kunnen binnenkort een lening bij de provincie Friesland aanvragen, wanneer zij zich in Friesland willen vestigen. Ook Friese ondernemers die nieuwe bedrijfsactiviteiten in Friesland willen starten, komen in aanmerking voor een lening. Voor de 'Vestigingsregeling Fryslân' is € 4 miljoen beschikbaar. Aanvragen voor de vestigingsregeling kunnen vanaf 16 maart a.s. worden ingediend bij de provincie.
Bedrijven met meer dan 10 arbeidsplaatsen kunnen 50% van de vestigingskosten bij de provincie Friesland lenen, tot een maximum van € 1 miljoen. Daarnaast is een klein deel subsidie opgenomen in de regeling. Daarbij gaat het om de financiering van loonkosten van € 5.000 per fte groei, met een maximum van € 100.000.

Aanvragen worden in behandeling genomen in volgorde van ontvangst. Uitgebreidere informatie over de regeling is hier te vinden.

De Vestigingsregeling Fryslân maakt deel uit van het investeringsprogramma Wurkje foar Fryslân. De provincie investeert met het Wurkje foar Fryslân € 300 miljoen extra in de 'mienskip'. Hiermee wil de provincie Fryslân op korte termijn de Friese economie een impuls geven. Op lange termijn gaat het om economische structuurversterking.

Terug naar overzicht