Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
4

Agentschap SZW kondigt wijzigingen aan in subsidieregeling 'Taal- en interactievaardigheden Kinderopvang'

Agentschap SZW verplaatst de deadline voor het eerste tijdvak voor de 'Tijdelijke subsidieregeling versterking taal- en interactievaardigheden beroepskrachten en gastouders in de kinderopvang' van 27 februari 2015 naar 30 april 2015, 17.00 uur. Deze wijziging was al verwacht, maar het Agentschap heeft dit bericht nu ook bevestigd op haar website. Officiële publicatie van deze en andere wijzigingen in de Staatscourant vindt op korte termijn plaats.

Naast de genoemde wijziging van de deadline zal het subsidieplafond voor de periode van 16 december 2014 tot 16 december 2015 worden opgehoogd naar € 3.300.000. Bovendien wordt de periode waarbinnen de activiteiten (waarvoor subsidie is verleend) volledig moeten zijn afgerond, verlengd naar 50 weken. Tevens is de termijn waarbinnen de subsidie wordt vastgesteld verlengd. De subsidie wordt uiterlijk 72 weken na dagtekening van de beschikking tot subsidieverlening ambtshalve vastgesteld. Alle wijzigingen gelden met terugwerkende kracht vanaf 27 februari 2015.

Het doel van de subsidieregeling is om de beheersing van de Nederlandse taal en de interactievaardigheden van beroepskrachten en gastouders op een hoger peil te brengen. Subsidie kan worden aangevraagd door kindercentra en gastouderbureaus. In aanmerking komen de trainingen 'TINK' en 'Oog voor interactie', die respectievelijk ontwikkeld zijn door Sardes B.V. en het Nederlands Jeugdinstituut. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type training. Voor een training voor individuele beroepskrachten bedraagt de subsidie maximaal € 650 per training. Voor een training (een train de trainer-opleiding) voor leidinggevenden of staffunctionarissen bij een kindercentrum, of voor bemiddelingsmedewerkers van een gastouderbureau, bedraagt de subsidie maximaal € 2.000 per training. Een subsidieaanvrager kan in één aanvraagtijdvak maximaal € 25.000 subsidie aanvragen.

Overigens zijn er gedurende de looptijd van de regeling (tot en met december 2018) nog verschillende openstellingen gepland.

Terug naar overzicht