Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
4

Fonds 1818 steunt activiteiten bij inhuldiging

Op 30 april 2013 vindt de inhuldiging van van Prins Willem Alexander als koning van Nederland plaats. Stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven die aansluiten bij het motto en passen bij de doelstellingen van Fonds 1818, kunnen van het fonds een bijdrage krijgen voor het organiseren van activiteiten op die dag. Er kunnen aanvragen voor bedragen van meer of minder dan € 1.000 worden ingediend. Bij aanvragen voor een bedrag van minder dan € 1.000,- geldt een korte behandelprocedure. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 31 maart 2013. Bij aanvragen voor een bedrag van meer dan € 1.000 geldt de normale behandeltermijn van 6 weken. Dit betekent, dat deze aanvragen uiterlijk 16 maart bij Fonds 1818 binnen moeten zijn.

Voor het indienen van een aanvraag kan het digitale aanvraagformulier worden gebruikt. Het inzenden van een uitgewerkt plan, een begroting en een dekkingsplan kan ook per e-mail worden verstuurd. Geadviseerd wordt, hierbij duidelijk aan te geven, dat het gaat om een aanvraag in het kader van de inhuldiging.

Fonds 1818 steunt jaarlijks vele maatschappelijke initiatieven op het gebied van zorg, welzijn, kunst, cultuur, natuur, milieu en educatie. Het fonds doet dit door het doneren van geld voor de uitvoering van projecten en het verstrekken van leningen. Fonds 1818 geeft alleen donaties ten behoeve van projecten die gericht zijn op de regio waarin het fonds gevestigd is.

Terug naar overzicht