Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
4

eLoket SDE+ open voor voorbereiding aanvraag

Vanaf vandaag, 4 maart, kunnen ondernemers hun aanvraag voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) al voorbereiden in het online eLoket. Voor een subsidieaanvraag voor de SDE+ is een eHerkenningsmiddel op betrouwbaarheidsniveau 1 vereist. Heeft u nog geen eHerkenningsmiddel dan kunt dit aanvragen via: http://www.eherkenning.nl/.

In 2013 wordt SDE+ zesmaal opengesteld. De regeling wordt op 4 april 2013 opengesteld voor de eerste fase. De tweede fase wordt op 14 mei opengesteld, de derde fase op 18 juni, de vierde fase op 3 september, de vijfde fase op 1 oktober en de zesde fase op 5 november. De sluitingsdatum voor alle fasen is 19 december 2013.

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie SDE+ heeft als doel om op een kosteneffectieve manier stappen te zetten richting de Europese duurzame energie doelstelling van 14% in 2020.
De SDE+ wordt vanaf 2012 gefinancierd vanuit een opslag op de energierekening en mogelijk voor een deel een kolen- en gasbelasting. Hiermee komt er een directe link tussen het gebruik van energie en de investeringen in de verduurzaming van de energievoorziening.
Technieken die voor een bedrag van € 0,15 /kWh (omgerekend € 1,035 / Nm3, € 41,7 / GJ) energie kunnen produceren, komen in beginsel in aanmerking voor subsidie. De regeling wordt gefaseerd opengesteld. In de eerste fase kunnen projecten met een basisbedrag dat lager of gelijk is aan € 0,07 /kWh (omgerekend 0,483 / Nm3, € 19,4 / GJ) subsidie aanvragen. In elke opeenvolgende fase gaat, met het overgebleven budget, deze bovengrens een stap omhoog, tot het maximum basisbedrag van € 0,15 /kWh (omgerekend € 1,035 / Nm3, € 41,7 / GJ) in de zesde fase is bereikt.

Terug naar overzicht