Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
4

SCI publiceert de open oproep 'Scout Nights'

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (SCI) heeft de open oproep 'Scout Nights' gepubliceerd.

Tijdens de scout nights krijgen makers en ontwerpers met een opkomende praktijk op het gebied van vormgeving, architectuur en/of digitale cultuur die buiten de gebaande paden hun praktijk opbouwden, de gelegenheid om voor een kleine jury hun werk te pitchen en zo een aanvraag te doen voor de Deelregeling talentontwikkeling creatieve industrie (SCITALENT). Het fonds organiseert in 2020 scout nights in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. Voor elke scout night worden op basis van portfolio maximaal tien makers uitgenodigd om te pitchen.

De scout nights richten zich specifiek op in Nederland wonende ontwerpers, makers of onderzoekers, die momenteel geen opleiding volgen, noch in het verleden een diploma hebben behaald binnen het kunstvakonderwijs. Ze hebben een individuele praktijk of zijn werkzaam als collectief en werken binnen de (deel)disciplines vormgeving, architectuur of digitale cultuur of een cross-over hiertussen. Ook praktijken op de grenzen van de disciplines zijn welkom, zoals street art, art-direction en styling of stadsmakers.

Het budget voor de open oproep is € 12.000. Hiermee kunnen per stad maximaal drie deelnemers worden geselecteerd. De geselecteerden ontvangen elk € 1000 om een ontwikkelplan te schrijven voor een beurs van € 24.000. Dit plan wordt in de tweede en laatste ronde van de Deelregeling talentontwikkeling creatieve industrie beoordeeld door de adviescommissie van deze regeling, samen met de plannen die zij in de eerste ronde volgens de reguliere procedure selecteerde. De commissie selecteert in deze tweede ronde maximaal 35 makers voor een talentontwikkelingsbeurs.

Makers die willen deelnemen aan een scout night kunnen tot en met 6 maart 2020 een portfolio en CV indienen via de online aanvraagomgeving van het fonds.

Zie ook: https://stimuleringsfonds.nl/nl/subsidies/open_oproepen/open_oproep_scout_nights/

Terug naar overzicht