Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
4

Nierstichting Nederland lanceert oproep 'Collaboration Grant'

De Nierstichting Nederland (NSN) heeft de oproep 'Collaboration Grant' gepubliceerd.

In het kader van dit programma wil de Nierstichting samenwerking tussen één of meer groepen gedrags-/sociale wetenschappers en één of meer groepen medische wetenschappers stimuleren. Het totale budget voor deze oproep is € 500.000 voor één beurs.

Het doel van het samenwerkingsproject is het aanpakken van een vraag die belangrijk is vanuit het perspectief van de patiënt. Het patiëntperspectief bepaalt het onderwerp, het doel en de aanpak van het project.

Een project moet er op zijn gericht het verschil te maken voor patiënten. Daarnaast moet een project gericht zijn op het bereiken van meer translationele impact om de kwaliteit van zorg voor nierpatiënten te verbeteren en/of de preventie van (progressie van) chronische nierziekte.

De oproep is geopend voor projectvoorstellen van zowel biomedische als gedrags- en sociale wetenschappers.

De deadline voor het indienen van een vooraanvraag is 8 april 2020. Halverwege mei 2020 wordt bekendgemaakt welke aanvragen zijn geselecteerd voor het indienen van een volledige aanvraag.

Zie voor meer informatie: https://www.nierstichting.nl/professionals/wetenschappelijk-onderzoek/calls-proposals/Collaboration-Grant/#voorwaarden-en-informatie-collaboration-grant-call-for-pre-proposals

Terug naar overzicht