Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
4

ZonMw oproep PM Rare - Netwerksubsidies (€ 10.000)

Bij ZonMw kunnen tot en met 2 april 2015 aanvragen worden ingediend voor netwerksubsidies binnen het programma Priority Medicines Zeldzame Aandoeningen en Weesgeneesmiddelen (PM Rare). Binnen dit programma is een gedeelte van het budget gereserveerd om Nederlandse onderzoekers en clinici te stimuleren om meer (inter)nationale netwerken aan te gaan. De maximale bijdrage is € 10.000. Voor deze (laatste) subsidieronde is er een budget beschikbaar van maximaal € 40.000.

Het budget kan gebruikt worden voor het organiseren van (inter)nationale workshops in Nederland, met als doel om samenwerking te bevorderen op het gebied van zeldzame aandoeningen. Verder kan op dit budget ook een beroep gedaan worden voor het financieren van reis- en verblijfkosten voor een periode van maximaal drie maanden van een Nederlandse onderzoeker of clinicus in een buitenlandse kliniek of laboratorium om onderzoek te doen of een techniek te leren.

Het hoofddoel van het programma PM Rare is het stimuleren van translationeel onderzoek op het gebied van zeldzame aandoeningen met als einddoel het ontwikkelen van therapieën.

Terug naar overzicht