Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
4

Oproep voor sprekers Bessensap 2015

Op 12 juni a.s. vindt het NWO-evenement Bessensap plaats in het Meeting Center New Babylon in Den Haag. Om het inhoudelijke programma vorm te geven die dag zoekt NWO wetenschappers die graag een presentatie over hun eigen onderzoek willen geven aan een groot publiek van wetenschapsjournalisten, -communicatoren en geïnteresseerden. Voorstellen voor presentaties kunnen tot en met 23 februari worden ingediend. Alle wetenschappers in Nederland kunnen reageren.

Bessensap brengt jaarlijks zo'n 400 journalisten, voorlichters en onderzoekers bij elkaar, onder het motto 'wetenschap ontmoet pers'. Aan het eind van de dag is de bekendmaking van de NWO-Spinozapremies. Voor de presentatie denkt NWO aan onderzoekers die hun sporen in de wetenschap inmiddels hebben verdiend en met verve en gezag over hun vakgebied kunnen vertellen. Jonge onderzoekstalenten die veelbelovend onderzoek doen zijn echter ook uitgenodigd. Het is de bedoeling dat de presentaties een actuele, nieuwswaardige en mediagenieke insteek hebben. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld een recent of binnenkort te verwachten resultaat, een nieuw inzicht of een nieuwe onderzoeksrichting. Ook zoekt NWO sprekers die graag een wat bredere update over hun vakgebied willen verzorgen.

Meer informatie over het programma zal binnenkort op de website van NWO worden gepubliceerd. Het nieuwe Bessensap is vanaf nu ook op twitter te volgen via #bsap2015.

Terug naar overzicht