Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
4

Nieuwe aanvraagronde voor 'Kinderen Maken Muziek'

Het subsidieprogramma 'Kinderen Maken Muziek' streeft ernaar dat kinderen samen een instrument leren bespelen en gezamenlijk muziek maken. Het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie geven opnieuw maximaal 25 initiatieven de kans deel te nemen aan Kinderen Maken Muziek. Organisaties die hiervoor in aanmerking willen komen, kunnen tot 29 maart 2015 een aanvraag indienen. De maximale bijdrage is € 50.000 voor een periode van twee jaar.

De maximale bijdrage voor het eerste projectjaar (schooljaar 2015/16) is € 30.000 en voor het tweede projectjaar (schooljaar 2016/2017) € 20.000. De continueringbijdrage wordt na afloop van het eerste projectjaar toegekend op basis van de behaalde resultaten in het eerste jaar en het plan voor het tweede jaar. Naast de financiële bijdrage kunnen de geselecteerde initiatieven rekenen op inhoudelijke ondersteuning middels uitwisselingsbijeenkomsten, individuele begeleiding en netwerkvorming. Tevens is er een traject om het project overdraagbaar te maken en wordt van de deelnemers verwacht aan alle programmaonderdelen deel te nemen.

De doelgroep van het programma bestaat uit kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar, die doorgaans niet in aanraking komen met een muziekinstrument, bijvoorbeeld doordat ze opgroeien in een maatschappelijk milieu waar een muziekinstrument bespelen minder vanzelfsprekend is, er financiële drempels bestaan, de muziekfaciliteiten te ver weg zijn en/of het aanbod niet aansluit bij de sociale context of de belevingswereld van kinderen.

Gestreefd wordt naar diversiteit onder initiatiefnemers. Aanvragen kunnen worden ingediend door muziekverenigingen, welzijnsinstellingen, kunstcentra, wijkorganisaties, muziekscholen, etc. Ervaringen uit de eerdere edities leren dat met name bij de amateurverenigingen en vrijwilligersorganisaties een grote slagkracht te vinden is en ondersteuning vanuit het programma een multiplier effect kan hebben op de organisatie. Zij worden dan ook expliciet uitgenodigd om een aanvraag in te dienen. Tijdens de werving zal tevens bijzondere aandacht gaan naar de regio's waar momenteel niet of nauwelijks initiatieven Kinderen Maken Muziek te vinden zijn.

Terug naar overzicht