Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
4

Stimuleringssubsidie voor aanpak morele dilemma’s 2e ronde

Interventie CURA
Bent u werkzaam bij een Nederlandse zorginstelling, een samenwerkingsverband van Nederlandse zorginstellingen of een zorgnetwerk? En wilt u graag de zorg binnen uw organisatie voor patiënten en cliënten in de palliatieve fase verbeteren? Dan kunt u vanaf 15 januari 2024 stimuleringssubsidie aanvragen voor het implementeren en borgen van de interventie CURA voor proactieve zorgplanning in de palliatieve zorg. Organisaties die subsidie ontvangen, ondersteunt Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) met het Leerwerkplatform.

Lees meer informatie over CURA.

Wie het eerst komt, het eerst maalt
Vanaf 15 januari 2024, 14.00 uur, is het mogelijk om subsidie aan te vragen van maximaal
€ 35.000,-. Dat kan tot uiterlijk 19 januari 2024, 14.00 uur. Bij deze subsidieronde is sprake van het principe ‘Wie het eerst komt, het eerst maalt’. Als het aantal subsidieaanvragen dat in aanmerking komt voor de stimuleringssubsidie het beschikbare budget overstijgt, kiezen we ervoor de indienperiode eerder te sluiten. Doordat de subsidieoproeptekst al een aantal weken op onze website staat, heeft u als potentiële aanvrager de tijd om u alvast voor te bereiden.

Ondersteuning via Leerwerkplatform PZNL
Organisaties waarvan ZonMw de subsidieaanvraag honoreert, krijgen ondersteuning bij de implementatie van het Leerwerkplatform van PZNL. Via dit platform kunnen organisaties contact hebben en ervaringen met de implementatie uitwisselen. Zo kunnen ze van elkaar leren, wat de effectiviteit van de gewenste implementatie is en de daarmee behaalde resulteatn evoor de alledaagse zorgpraktijk vergroten.

Wat is de stimuleringssubsidie palliatieve zorg?
Met de stimuleringssubsidie ‘Implementeren in de palliatieve zorg’ ondersteunen wij zorgorganisaties in de implementatie en borging van kansrijke interventies en/of hulpmiddelen ter verbetering van de palliatieve zorg in hun eigen organisatie. Dit zijn bestaande interventies en hulpmiddelen die voldoende onderbouwd en breder toepasbaar zijn. Zorgorganisaties kunnen hiervoor een stimuleringssubsidie van maximaal € 35.000,- aanvragen bij ZonMw. Tijdens de projectduur krijgen zorgorganisaties ondersteuning vanuit PZNL via het Leerwerkplatform, een onderdeel van NPPZ II.

Wij streven ernaar 2 tot 3 keer per jaar een subsidieronde voor de stimuleringssubsidie open te stellen. Zodra hierover meer bekend is, communiceren wij dat via de kanalen van ZonMw en PZNL. In elke subsidieronde staat een interventie of hulpmiddel centraal waarvoor subsidie kan worden aangevraagd. De stimuleringssubsidie is bedoeld voor (samenwerkingsverbanden van) Nederlandse zorginstellingen of zorgnetwerken, zoals ziekenhuizen, hospices, thuiszorgorganisaties, netwerken palliatieve zorg et cetera.

In een eerdere subsidieronde zetten wij stimuleringssubsidie uit voor de interventies:

In de volgende subsidieronde kan een stimuleringssubsidie aangevraagd worden voor:

CURA (start indienen subsidieaanvragen vanaf 15 januari 2024)

Terug naar overzicht