Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
4

Oproep Fonds BJP voor pilotregeling Journalistiek+

De oproep is specifiek gericht op het vergroten of verbeteren van het bereik van al gepubliceerde journalistieke onderzoeken die urgent en (opnieuw) actueel zijn om deze bij een nieuwe doelgroep onder de aandacht te brengen. Het project moet uitmonden in één of meerdere publicatie- of vertelvormen. Publicatie- of vertelvormen die in aanmerking komen voor subsidie zijn onder andere: audiovisuele vertelvormen, podcasts en (web)documentaires, getekende journalistiek, journalistieke fotografie, publieksprogramma’s, (theater)voorstellingen en installaties.

Journalisten kunnen individueel of in samenwerkingsverband subsidie aanvragen. Ook is er tijdens het uitvoeringstraject de mogelijkheid om coaching te krijgen.

De subsidie bestaat uit een tegemoetkoming in de tijdsinvestering (honorarium) enerzijds en journalistieke onkosten anderzijds. Het honorarium bedraagt € 145 per werkdag, met een maximum van € 2900 per fulltime maand. Ook voor onkosten, bijvoorbeeld reiskosten en andere aan het project gerelateerde uitgaven, kan subsidie worden aangevraagd. De maximale subsidie per project is € 23.000. Bovenop dit maximumbedrag kunnen nog overheadkosten worden aangevraagd van maximaal 15% van het totale aangevraagde bedrag voor honorarium en onkosten.

Aanvragen kunnen worden ingediend van 24 januari tot en met 21 februari 2024.

Zie voor meer informatie: https://fondsbjp.nl/subsidies/call-2024-samenwerken-doelgroep-bereiken/

Terug naar overzicht