Nieuws

dec
3

In 2014 wordt asbestverwijdering bij bedrijfsmatig verhuurde woonhuizen mogelijk bij MIA/Vamil

Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu heeft het jaarverslag voor 2012 voor de Aanwijzingsregeling willekeurige afschrijving en investeringsaftrek milieu-investeringen (MIA/Vamil) naar de Tweede Kamer gestuurd. In de begeleidende brief laat zij weten dat ondernemers veel gebruik maken van de fiscale aftrekmogelijkheid voor investeringen in de vervanging van asbestdaken op bedrijfsgebouwen door zonnepanelen. Deze bedroegen € 33 miljoen. In 2014 wordt ook asbestverwijdering bij bedrijfsmatig verhuurde woonhuizen fiscaal ondersteund.

De MIA biedt ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen de mogelijkheid tot 40% van het investeringsbedrag in mindering te brengen op de fiscale winst. Het percentage van de aftrek is afhankelijk van de milieueffecten en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel.
De Vamil biedt een liquiditeits- en rentevoordeel. Ondernemers die Vamil voor een bedrijfsmiddel toepassen mogen dit bedrijfsmiddel willekeurig ofwel vrij afschrijven.

Terug naar overzicht