Nieuws

nov
3

Taalunie financiert activiteiten die kwaliteit en professionaliteit van Nederlandse taal in buitenland bevorderen

Afdelingen of instellingen die het Nederlands als vreemde taal aanbieden buiten het Nederlandse taalgebied kunnen hiervoor bij de Taalunie een zogenaamde basisfinanciering aanvragen. Deze vergoeding is bedoeld voor kleinere uitgaven, die de kwaliteit en professionaliteit van het Nederlands bevorderen. Aanvragen kunnen tot en met 1 december 2017 worden ingediend.

De bijdrage is afhankelijk van het aantal docenten Nederlands als vreemde taal dat aan de opleiding is verbonden en bedraagt: 

  • € 1.500 per jaar, voor een instelling met één docent, ongeacht de omvang van de aanstelling;
  • € 2.500 per jaar, voor een instelling met meerdere docenten waarvan de som van de aanstellingen in totaal minimaal 1,5 voltijds bedraagt;
  • € 3.500 per jaar, voor een instelling met meerdere docenten waarvan de som van de aanstellingen in totaal minimaal 3,5 voltijds bedraagt;
  • € 5.000 per jaar, voor een instelling vanaf 8 docenten (met een aanstelling van minimaal 0.75 fte) van wie minstens één met de status van (geassocieerd) hoogleraar, minimaal 150 studenten en een door de nationale autoriteiten geaccrediteerd programma.

De financiering is niet bedoeld voor basis- en secundair onderwijs, commerciële instellingen en instituten of het aanvullen / betalen van salarissen van stafleden of administratief personeel.

Terug naar overzicht