Nieuws

okt
3

Cultuurfonds Drenthe ondersteunt 24 projecten voor € 70.000

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in de tweede vergadering van 2018 een bedrag van € 70.000 beschikbaar gesteld voor projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in de provincie. In totaal ontvingen 24 projecten een toekenning. De projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.

De bijdragen variëren van € 750 voor het 50-jarig jubileumconcert van Ouderenkoor Kunst naar Kracht tot € 10.000 voor de tentoonstelling 'Een reis door de tijd' van de Stichting Schultehuus Diever. 

 

Stichtingen en verenigingen in Drenthe kunnen bij de provinciale afdeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds een financiële bijdrage aanvragen voor beeldende kunst, monumentenzorg, geschiedenis & letteren, muziek,theater, dans & film, natuur, wetenschap en buurtcultuur. 

Het Cultuurfonds bestaat uit twaalf afdelingen en een landelijk bureau. Het fonds kent bovendien een groot aantal CultuurFondsen op Naam: een fonds dat is ingesteld met behulp van een schenking, bij leven of testament. In Drenthe zijn dat: 

  • Bas Hak en Joke Strikwerda Fonds: fonds voor harmonie-, fanfare-, brassband- en koormuziek in de provincie;
  • Ger Jansen Fonds: fonds voor ondersteuning van natuurprojecten in de provincie. Het beheer van dit fonds is in handen van het landelijk bureau;
  • Jenny Vrieling Fonds: fonds voor activiteiten van en voor inwoners van de gemeente Tynaarlo;
  • Muziekstudiefonds voor Drenthe en Overijssel: fonds voor de beoefening en uitvoering van klassieke muziek in Drenthe en Overijssel. 

Bijdragen kunnen jaarlijks op verschillende momenten worden ingediend. De laatste deadline van 2018 is op 2 november. De beoordeling van de aanvragen vindt vervolgens plaats op 14 december 2018. Er zijn nog geen indiendata voor 2019 bekendgemaakt. 

Terug naar overzicht