Nieuws

okt
3

FICHe: 6,2 miljoen beschikbaar voor ontwikkeling eHealth solutions

Het FICHe programma (Future Internet CHallenge eHealth) nodigt Europese MKBers en start-ups uit om innovatieve applicaties en diensten te ontwikkelen in de eHealth sector, door middel van het gebruik van de FIWARE techniek (FIWARE generic enablers, specific enablers of domein specifieke platforms). Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 31 oktober 2014. De financile bijdrage aan een project bedraagt maximaal 217.000.

FICHe is een EU breed accelerator programma dat zorgInc. samen met Finse en Spaanse partners de komende twee jaar organiseert. Er is in totaal € 6,2 miljoen beschikbaar, voor het uitwerken van een goed idee (Phase 1), Proof of Concept (Phase 2) en ten slotte een tested prototype (Phase 3).
Het FICHe accelerator programma is uniek doordat Europese incubators en ervaren living labs samenwerken om de beste ideeën naar geaccepteerde en geïntegreerde oplossingen te begeleiden. Tachtig MKB’ers en start-ups doen mee aan de challenge. Het meest innovatieve en veelbelovende voorstel van elke fase wordt gekozen om door te gaan naar de volgende fase. Na elke fase valt de helft van de deelnemers af. In de eerste ronde doen tachtig voorstellen mee, daarna veertig en in de derde ronde zijn er twintig finalisten. Voor elke fase of ronde is respectievelijk € 15.000, € 50.000 en € 152.000 beschikbaar.

Terug naar overzicht