Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
3

Eerste call voor nieuw Eurostars-programma geopend

De eerste call voor het nieuwe Eurostars-programma (EUROSTARS) voor de periode 2021-2027 is geopend voor het indienen van aanvragen.

Het Eurostars-programma heeft tot doel Europees ondernemerschap te stimuleren door de ondersteuning van internationale onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten (O&O) die worden geleid door innovatieve mkb-bedrijven. Het programma, waar nu 37 landen aan deelnemen, bundelt de nationale programma's ter ondersteuning van het O&O uitvoerende mkb, zodat de beschikbare gelden beter en efficiënter kunnen worden ingezet.

In aanmerking voor ondersteuning komen door mkb-bedrijven geleide internationale O&O-projecten die openstaan voor andere deelnemers zoals universiteiten, onderzoeksinstellingen en grote bedrijven. Projecten worden ondersteund met behulp van de nationale programma's ter ondersteuning van het O&O uitvoerende mkb, zodat de hoogte van de bijdrage en de subsidiabele kosten variëren per land.

Aanvragen voor de nu geopende eerste call kunnen tot en met 4 november 2021 met behulp van een online aanvraagsysteem worden ingediend bij het EUREKA-secretariaat. Ingediende aanvragen worden beoordeeld door technische experts en vervolgens gerangschikt door een onafhankelijk evaluatiepanel.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.eurekanetwork.org/open-calls/eurostars-funding-programme-2021

Terug naar overzicht