Nieuws

sep
3

Eén jaar Innovatiefonds Noord-Holland: ruim € 3,5 miljoen uitgeleend

Noord-Hollandse ondernemers kunnen sinds de zomer van 2018 een beroep doen op het Innovatiefonds Noord-Holland (IFNH).

Het doel van het fonds is het stimuleren en ondersteunen van innovatieve projecten in het midden- en kleinbedrijf (mkb) binnen de provincie Noord-Holland. In een jaar tijd heeft het fonds aan dertien projecten ruim € 3,5 miljoen uitgeleend, zo meldt de provincie.

Het fonds richt zich op het verstrekken van leningen tijdens de zogenoemde proof-of-conceptfase van de ontwikkeling van een nieuw product of proces in het mkb. In deze fase is er een uitgewerkt idee op papier dat nog in praktijk gebracht moet worden, bijvoorbeeld door het bouwen van een prototype. De praktijk wijst uit dat traditionele financiers in de vroege fase huiverig zijn om te investeren.

Projecten indienen
Noord-Hollandse mkb-ondernemers en start-ups kunnen op www.innovatiefondsnoordholland.nl een quickscan invullen. Als het project aan de voorwaarden voldoet kan het project worden ingediend. Een onafhankelijke commissie zal de aanvraag vervolgens beoordelen.

De omvang van de lening is minimaal € 50.000 en maximaal € 300.000. Er is speciale aandacht voor initiatieven op het gebied van circulaire economie, duurzame mobiliteit en energietransitie en op het gebied van gezondheidszorg.

Zie ook: https://www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2019/September_2019/Innovatiefonds_Noord_Holland_viert_eerste_verjaardag

Terug naar overzicht