Nieuws

sep
3

CrossRoads2: bijna € 2 miljoen voor nieuwe innovatieprojecten

Vijftien innovatieve projecten met grensoverschrijdende meerwaarde krijgen een subsidie uit het Vlaams-Nederlandse Interreg-project CrossRoads2 (CROSSROADS2).

De projecten, waarvoor een aanvraag is ingediend tijdens de zesde openstelling (tussen 15 februari en 29 maart 2019), gaan binnenkort van start.

CrossRoads2 is een project binnen het Europese programma Interreg VA Vlaanderen-Nederland (INTERVAVNL). Het grensoverschrijdende project richt zich op mkb-bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg) met sterke, innovatieve en technisch haalbare projectideeën.

Tijdens de zesde openstelling zijn in totaal 20 aanvragen ingediend. Een onafhankelijke Raad van Advies heeft de projecten beoordeeld en van advies voorzien. Vijftien projecten krijgen op basis daarvan nu dus een subsidie toegekend. De subsidie voor innovatieprojecten is maximaal 45% van de subsidiabele kosten en kan oplopen tot € 135.000.

De toegekende innovatieprojecten zijn goed voor een totaal subsidiebedrag van € 1.993.492,97. De goedgekeurde projecten komen opnieuw uit een brede waaier van sectoren. Zo ondersteunt CrossRoads2 in deze ronde onder andere onderzoek naar het gebruik van natuurlijke kleurstoffen op industriële schaal, de ontwikkeling van trailers voor duurzaam stedelijke logistiek en een indoor industriële toepassing voor drones.

In totaal heeft CrossRoads2 tot nu toe subsidie toegekend aan 66 innovatieprojecten en 35 haalbaarheidsstudies. Geïnteresseerde bedrijven met een grensoverschrijdende innovatie kunnen nog tot en met 29 november 2019 een aanvraag indienen om de haalbaarheid van hun idee te laten toetsen.

Voor haalbaarheidsstudies kan maximaal € 10.000 subsidie worden aangevraagd met een steunpercentage van 50%. De studies zijn bedoeld om de technische en/of commerciële haalbaarheid van een toekomstig innovatieproject te toetsen. CrossRoads2 voorziet nog € 235.000 toe te kennen aan deze projectaanvragen.

Zie voor meer informatie: https://www.crossroads2.eu/agenda-nieuws/crossroads2-maakt-resultaten-call-6-bekend

Terug naar overzicht