Nieuws

sep
3

Drentse Cultuurprijzen uitgereikt

De winnaars van de twee Drentse Cultuurprijzen van 2014 zijn bekend. Schrijver Gerard Stout kreeg voor zijn omvangrijke oeuvre de Grote Culturele Prijs van Drenthe overhandigd. Hiermee is een bronzen legpenning en een cheque ter waarde van 10.000 gemoeid. Actrice Rosa da Silva nam de Talentprijs in ontvangst. Deze prijs bestaat uit een bedrag van 2.500 en een sculptuur. De uitreiking vond 1 september jl. plaats in Assen.

Inwoners van Drenthe kunnen opnieuw kandidaten aandragen voor de Drentse Talentprijs Cultuur 2015. Dat kan per e-mail naar helma@kcdr.nl. Ook voor de Grote Culturele Prijs van Drenthe kunnen al kandidaten worden aangemeld. Deze oeuvreprijs wordt voor het eerst weer uitgereikt in 2016.

De Grote Culturele Prijs van Drenthe is een oeuvreprijs die wordt toegekend aan personen of instellingen die bijzondere verdiensten hebben geleverd op cultureel gebied in Drenthe. De Talentprijs is bestemd voor een talent (jong of oud) of een getalenteerde groep in Drenthe. Het doel van de Talentprijs is de winnaar te stimuleren zich verder te bekwamen, zodat uiteindelijk het talent ook buiten de provinciegrenzen gezien gaat worden.

Terug naar overzicht