Nieuws

aug
3

Plafond DRIVE tweede helft 2020

Het plafond voor de tweede helft van 2020 in het kader van de Beleidsregels voor subsidieverlening met het oog op de financiering van ontwikkelingsrelevante infrastructuurprojecten in ontwikkelingslanden (DRIVE) is bekendgemaakt.

De looptijd van de regeling werd onlangs al verlengd, maar het vorige plafond had alleen betrekking op de eerste helft van 2020.

Nu is ook een plafond voor de tweede helft van 2020 (4 augustus 2020 tot en met 31 december 2020) bekendgemaakt. Voor deze periode is € 120 miljoen beschikbaar.

Over DRIVE
Het doel van DRIVE is het stimuleren van ontwikkelingsrelevante infrastructuurprojecten die niet op een commerciƫle basis gefinancierd en geƫxploiteerd kunnen worden.

In het kader van DRIVE schrijft een lokale overheid een aanbesteding uit om de (toegang tot) publieke infrastructuur te verbeteren. Ondernemingen kunnen in het kader van die aanbesteding een offerte doen met steun van een financier. Deze financier kan een met de offerte samenhangend financieringsaanbod aan de lokale overheid doen, geflankeerd door een bijdrage van DRIVE.

Terug naar overzicht