Nieuws

aug
3

Extra fiscaal voordeel voor start-ups aan wie startersvoordeel is toegekend

Start-ups die beschikken over een S&O-verklaring (WBSO) kunnen in aanmerking komen voor de gebruikelijkloonregeling voor start-ups. Met de gebruikelijkloonregeling, een fiscale regeling die de Belastingdienst uitvoert, betaalt u minder loonbelasting. Deze regeling kan worden toegepast voor werknemers van een start-up.

Indien u als werknemer een aanmerkelijk belang heeft in uw bedrijf, u verzekerd bent voor de werknemersverzekeringen en uw bedrijf een S&O-verklaring (WBSO) heeft ontvangen waarin startersvoordeel is toegekend, kunt u de gebruikelijkloonregeling voor start-ups toepassen. Uw werkgever mag echter niet boven het de-minimisplafond uitkomen. U kunt maximaal drie jaar de gebruikelijkloonregeling voor start-ups toepassen. Klik hier voor meer informatie over de te volgen procedure.

 

Indien u niet verzekerd bent voor de werknemersverzekeringen, kunt u de gebruikelijkloonregeling voor start-ups direct toepassen bij uw aangifte loonbelasting. U hoeft dan géén de-minimisverklaring in te dienen.

Terug naar overzicht