Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
3

€ 29,6 miljoen voor zes watermanagementprojecten in Ghana

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft in juli zes projecten gehonoreerd binnen het programma Ghana Wash Window (GWW) voor een totaalbedrag van € 29,6 miljoen. De projecten leveren een bijdrage aan schoner (drink)water en afvalwater-verwerking in hoofdstad Accra en in de rest van Ghana. Van de zes projecten richt de helft zich specifiek op toegang tot drinkwater. De overige projecten hebben betrekking op afvalmanagement.

Het totale budget van de zes projecten bedraagt circa € 65,5 miljoen. De projecten worden gevormd door publiek-private partnerschappen van Nederlandse/Ghanese overheden, NGO’s, kennisinstellingen en bedrijven. Meer informatie over de goedgekeurde projecten is hier te vinden.

Ghana Wash Window is een programma van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De doelgroep van het GWW-programma bestaat uit Publiek-Private Partnerschappen (PPP). Bijdragen waren mogelijk voor projecten op het gebied van water, sanitatie en hygiëne, afvalmanagement en integraal waterbeheer in Ghana. Tot 16 februari 2015 konden PPP's projectvoorstellen indienen. In totaal kwamen 22 aanvragen voor GWW-subsidie binnen. Dit was de derde en laatste GWW-tender.

Terug naar overzicht