Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
3

Al snel veel subsidiebudget geclaimd voor aanschaf elektrische auto's

Er is veel belangstelling voor de 1 juli 2020 officieel gestarte Subsidieregeling elektrische personenauto's particulieren (SEPP), zo meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Voor de aanschaf van nieuwe elektrische personenauto's is op één dag al € 4.416.000 aangevraagd, terwijl er voor dit jaar 'maar' € 10 miljoen beschikbaar is. Voor de aanschaf van gebruikte elektrische personenauto's is op 1 juli voor € 572.000 aangevraagd, voor deze categorie is dit jaar € 7,2 miljoen te verdelen.

De populariteit van de regeling betekent niet dat er in een dag talloze auto's gekocht zijn. Particulieren die elektrische auto's aanschaffen of privé leasen komen namelijk al sinds 4 juni in aanmerking voor de subsidie, die vanaf 1 juli met terugwerkende kracht is aan te vragen.

Aanvragen die dit jaar binnenkomen nadat het jaarbudget verbruikt is, worden overigens doorgeschoven naar het volgende kalenderjaar. Voor 2021 is € 14,4 miljoen beschikbaar voor de aanschaf of lease van nieuwe elektrische personenauto's en € 13,5 miljoen voor de aanschaf of lease van gebruikte elektrische personenauto's.

Zie ook: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp en https://www.nu.nl/auto/6061926/beschikbaar-subsidiebedrag-elektrische-autos-al-bijna-voor-de-helft-verbruikt.html

Terug naar overzicht