Nieuws

jul
3

Jaarverslag EIA 2017 beschikbaar

In 2017 investeerden Nederlandse ondernemingen voor ruim € 1,5 miljard aan investeringen in energiezuinige maatregelen en werden er in totaal 17.748 aanvragen ingediend door 10.653 ondernemers. Dit blijkt uit het jaarverslag over 2017 van de fiscale regeling Energie-investeringsaftrek (EIA).

Het verwachte EIA belastingvoordeel voor bedrijven over 2017 is naar verwachting 135 miljoen. De grootste investeringen werden gedaan voor de gebouwde omgeving (€ 736 miljoen), (proces)industrie (€ 476 miljoen) en duurzame energie (€ 124 miljoen). De meeste aanvragen kwamen uit de sectoren groot- en detailhandel. De meeste bedrijven die investeerden zijn gevestigd in Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Klik hier voor het jaarverslag.

 

De EIA is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en de toepassing van duurzame energie in hun onderneming. Door de EIA leveren dergelijke investeringen u als ondernemer dubbel voordeel op. Niet alleen bespaart u op uw energiekosten, u betaalt ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Terug naar overzicht