Nieuws

jul
3

Genomineerden Medische Inspirator prijs 2018 bekend

ZonMw heeft de genomineerden voor de Medische Inspirator 2018 bekendgemaakt. De prijs wordt uitgereikt aan de meest inspirerende samenwerking tussen patiƫnt en onderzoeker. De genomineerde projecten zijn 'PLEASE 5+: langetermijnuitkomsten van chronische lymeziekten-geassocieerde klachten: determinanten voor een diagnostisch model met aanvullende behandeling' en 'Haal meer uit vriendschap: de online vriendschapscursus'.

Er waren dit jaar drie categorieën waar onderzoeksgroepen op konden indienen: Lyme, Zelfredzaamheid ouderen en Regeneratieve geneeskunde & vroege diagnostiek voor reuma. Binnen de categorie Regeneratieve geneeskunde & vroege diagnostiek zijn geen aanvragen ingediend. Daarom strijden er twee groepen in plaats van drie om de prijs.

 

Sinds dit jaar werkt de Medische Inspirator prijs samen met patiëntenorganisaties (of cliëntenvertegenwoordigers) gelieerd aan de partner ZonMw programma’s. Patiëntenorganisaties hebben goed zicht op de producten waar patiënten behoefte aan hebben, en daarom is het van belang dat ze betrokken zijn bij onderzoek.

 

De genomineerde onderzoeksgroepen worden begeleid in het opnemen van een promotievideo welke gebruikt zal worden tijdens een vier weken-durende campagne periode. Deze campagne gaat op 14 januari 2019 van start en tijdens deze periode kan het publiek stemmen op de meest inspirerende samenwerking. Deadline voor het indienen van een idee voor de Medische Inspirator prijs 2018 was 29 mei 2018.

Terug naar overzicht