Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
3

Johannes Vermeer Prijs 2015 voor componist Michel van der Aa

De Johannes Vermeer Prijs 2015, de staatsprijs voor de kunsten, is door minister Bussemaker toegekend aan componist Michel van der Aa. De jury droeg hem unaniem voor vanwege de baanbrekende rol die hij speelt in het muziekleven, zowel in Nederland als internationaal, en de vanzelfsprekendheid waarmee de componist zijn muzikale idioom weet te combineren met beweging, film, internet, theater, elektronica en visuele elementen. De prijs bestaat uit een bedrag van 100.000. Dit bedrag mag de winnaar besteden aan een speciaal project op zijn of haar werkterrein.

De Nederlandse regering heeft de Johannes Vermeer Prijs in 2009 ingesteld om uitzonderlijk artistiek talent te eren en te stimuleren. De prijs kan worden toegekend aan in Nederland werkende kunstenaars uit alle artistieke disciplines. Eerdere winnaars zijn operaregisseur Pierre Audi, filmmaker en schrijver Alex van Warmerdam, fotograaf Erwin Olaf, beeldend kunstenaar Marlene Dumas, architect Rem Koolhaas en grafisch ontwerper Irma Boom.

Minister Bussemaker zal de prijs op maandag 26 oktober 2015 in De Ridderzaal in Den Haag uitreiken aan Michiel van der Aa.

Terug naar overzicht