Nieuws

jul
3

ERC awards 190 senior researchers with a Advanced Grant

De beurzen uit de 2014-call voor ERC Advanced Grants zijn de eerste beurzen onder het Europese kennisprogramma Horizon 2020. Ten opzichte van de 2013-call is het totaal aantal toegewezen beurzen afgenomen van 284 naar 190. In het jaarverslag van 2014 heeft Jean Pierre Bourguignon, voorzitter van de ERC, al aangegeven dat hij deze lagere aantallen verwachtte.

Op de ranglijst van nationaliteiten die een beurs toegewezen hebben gekregen eindigde Nederland op de derde plaats met 18 ERC Advanced Grants. De Britten (38) en de Duitsers (33) hebben meer beurzen toegewezen gekregen. Het aantal beurzen dat onderzoekers aan Nederlandse instellingen krijgt toegewezen ligt ook op 18. Hiermee daalt Nederland met één plek naar de vijfde plaats op de lijst van het aantal absolute beurzen per land. Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland staan boven Nederland. Klik hier voor de lijst met de ERC Advanced Grants 2014.

De ERC Advanced Grant is bedoeld voor reeds gevestigde onderzoekers, die met deze grant de mogelijkheid krijgen hun onderzoek voort te zetten. Het onderzoek dient een high risk-high gain karakter te hebben, grensverleggend en doorbrekend te zijn voor verschillende disciplines, en gebruik te maken van nieuwe, onconventionele methodes.

Terug naar overzicht