Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
3

Drie programmaregelingen binnen SNS REAAL fonds binnenkort geopend

SNS REAAL Fonds maakt ondernemende, culturele en bijzondere sociaal-maatschappelijke initiatieven mogelijk binnen de pijlers Kunst & Cultuur en Jongeren & Maatschappij. Binnen de pijler Kunst & Cultuur openen binnenkort twee programmaregelingen: Take Over! en Digitale Innovatie in Musea. De derde regeling die binnenkort opent, Kijk op Media, valt binnen de pijler Jongeren & Maatschappij. 

Met de regeling Digitale Innovatie in Musea wil het Fonds een innovatie-impuls geven aan de museale sector in Nederland door bij te dragen aan experimentele projecten, waarin digitale media worden gebruikt om het publiek kunst en cultuur op een andere manier te laten ervaren. Ook dit jaar hebben tien musea de kans een voorstel beloond te zien met een financiële ondersteuning van € 25.000. Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 augustus tot en met 30 september 2013. Op 3 september 2013 organiseert Het Nieuwe Instituut een inspiratiemiddag voor (nieuwe) aanvragers. Inschrijven is mogelijk vanaf 16 augustus 2013.

De regeling Take Over! biedt culturele instelljngen de mogelijkheid, jongeren een stem te geven in programmering, publiekseducatie, marketing en beleid. De regeling staat open voor aanvragen tussen de € 25.000 en € 50.000. Er worden tussen de vijf en tien projecten ondersteund. Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 september tot en met 31 oktober 2013.

Met Kijk op Media wil het Fonds een extra prikkel geven aan projecten, waarin de werking van media wordt ontdekt door jongeren tussen de 12 en 15 jaar. De aanvraag staat open voor aanvragen van maximaal € 50.000. Er kunnen vijf tot acht projecten ondersteund worden. Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 september tot en met 31 oktober 2013.

Terug naar overzicht