Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
3

Aanmelden BankGiro Loterij Museumprijs weer mogelijk

In 2014 zal de BankGiro Loterij Museumprijs worden uitgereikt aan het natuurhistorische museum dat er het beste in slaagt, zijn collectie op een aansprekende wijze aan een breed publiek te presenteren. Natuurhistorische musea maken kans op de prijs als zij, onder andere, voldoen aan de volgende criteria:
• de presentatie van de collectie is vernieuwend en origineel;
• de techniek van de presentatiemiddelen wordt op een vernieuwende en prikkelende wijze ingezet om de boodschap over te brengen;
• de presentatie van de collectie is op alle niveaus toegankelijk en begrijpelijk voor een breed publiek, en stimuleert bezoek aan natuur en landschap;
• de inzet van presentatiemiddelen is effectief qua inhoud en bereik.

Musea kunnen zich tot en met 21 juli 2013 aanmelden. Deze musea worden vervolgens door een jury bezocht, die een shortlist van kandidaten samenstelt. Van 1 tot en met 31 maart 2014 kan het publiek op één van de genomineerden stemmen en daarmee de winnaar bepalen. De winnaar wordt in april 2014 bekendgemaakt.

De BankGiro Loterij Museumprijs is een initiatief van het Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging. Aan de prijs is een bedrag van € 100.000 verbonden. Van dit bedrag kan 25% door de laureaat vrijelijk worden besteed, en 75% dient in overleg met en na goedkeuring van het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds te worden bestemd voor een of meer projecten op het werkterrein van de laureaat.

Terug naar overzicht